Volledig scherm
Dumfries in duel met Ruud Vormer © BSR/Soccrates

PSV wint tegen Club Brugge eerste oefenduel van 2019

PSV heeft het trainingskamp in Qatar afgesloten met een 2-1 overwinning tegen Club Brugge. Op het complex van de Aspire Academy in Doha scoorden Joël Piroe en Gaston Pereiro voor PSV, Hans Vanaken trof doel voor de Belgen.

Het oefenduel werd in drie helften van 30 minuten afgewerkt, op verzoek van de Belgen, die nogal wat blessures kennen. Het pas 16-jarige talent Mohammed Ihattaren maakte in het tweede bedrijf zijn officieuze debuut in PSV 1. Ihattaren, een aanvallende middenvelder, werd eind vorig seizoen Europees kampioen met Oranje onder 17.

PSV en Club Brugge gingen in Doha gelijk op, met een paar kansen voor beide doelen. Maar onder anderen Luuk de Jong kon twee keer net niet scoren. Club Brugge was het gevaarlijkst uit een voorzet van captain Ruud Vormer, die net niet werd afgerond en een kopbal op de lat.

PSV-trainer Mark van Bommel gebruikte het eerste potje van 2019 om bijna zijn hele basisploeg een uur te laten spelen. Ruim een week voor de herstart van de eredivisie ontbrak alleen Hirving Lozano, die de winterstage in Doha liet schieten wegens privé-omstandigheden.

In zijn plaats startte vaste invaller Donyell Malen. Erick Gutierrez hield op de ‘10-positie’ zijn net veroverde plek vast. De Mexicaan kreeg in de slotweek van 2018 voor het eerst in de competitie de voorkeur boven Gaston Pereiro.

Nadat Guti was afgelost door Ihattaren liet Van Bommel in het laatste halfuur nog 10 andere invallers spelen. Onder hen ook Bart Ramselaar.

Hij is de enige PSV’er uit de A-selectie die deze maand nog weg mag. ,,Maar alleen in een verkoop”, stelt Van Bommel.