Volledig scherm
Jorrit Hendrix in duel met Lionel Messi. © ANP

PSV verlengt contracten Hendrix en Teze

PSV heeft het contract met Jorrit Hendrix opengebroken en verlengd tot medio 2021. De middenvelder is al sinds 2004 aan de Eindhovense club verbonden en speelt dus al vijftien jaar bij de club. 

Hendrix’ contract liep in 2020 af en PSV wilde het verlengen omdat de club heel tevreden is over zijn bijdrage en om langer grip op zijn transferrechten te houden. De contractverlenging werd op de nieuwjaarsreceptie van de club bekendgemaakt door technisch manager John de Jong. 

Hendrix debuteerde op 10 augustus 2013 voor de hoofdmacht van PSV en speelde al 186 wedstrijden voor de Eindhovense club. Daarin kwam hij zeven keer tot scoren. 

Onder Mark van Bommel is Hendrix een vaste waarde. De 23-jarig middenvelder speelde dit eredivisieseizoen alle wedstrijden mee bij de huidige koploper van de Eredivisie.

Teze

PSV is er tevens in geslaagd om rechtsback Jordan Teze langer aan de club te binden en heeft een mondeling akkoord met hem bereikt. De verdediger ondertekent binnenkort eveneens een contract tot 2021. Zijn huidige verbintenis liep aan het eind van dit seizoen af. Teze maakte eerder dit seizoen al zijn debuut in de eredivisie.

De club heeft nog een aantal contractverlengingen af te ronden, onder meer met Joël Piroe, Pablo Rosario en Donyell Malen. De onderhandelingen hierover lopen al een tijdje. 

Volledig scherm
Jordan Teze. © BELGA