Podcast | ‘AZ haalt er niet het maximale uit en moet doorselecteren’

Het is het weekend van de finales. De Champions League-finale in Parijs, de finale om het laatste Europese ticket en de finale om promotie naar de eredivisie. Het komt allemaal aan bod in een nieuwe AD Voetbalpodcast met Etienne Verhoeff en Johan Inan.

 1. Vitesse wint dankzij late goal Openda van AZ, maar strijd om Europees ticket nog niet beslist
  Met video

  Vitesse wint dankzij late goal Openda van AZ, maar strijd om Europees ticket nog niet beslist

  Vitesse heeft de heenwedstrijd tegen AZ in de finale van de play-offs met 2-1 gewonnen. Loïs Openda maakte in de 86ste minuut de winnende goal bij zijn laatste wedstrijd in Arnhem, maar zondagmiddag valt de beslissing pas in Alkmaar. Dan wordt duidelijk welke club op 21 en 28 juli mag gaan uitkomen in de tweede voorronde van de Conference League, het toernooi waarin AZ en Vitesse dit seizoen tot de achtste finales kwamen.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?