Volledig scherm
© ANP Pro Shots
0
EINDE
3
  • Kristoffer Peterson 35'
  • Brandley Kuwas 43'
  • Mohammed Osman 66'

Peterson helpt Heracles op weg in misschien wel laatste wedstrijd

Heracles heeft een slechte reeks vlak voor de winterstop doorbroken. Na een goal van Kristoffer Peterson had de club geen moeite meer met Excelsior.

Was het zijn laatste wedstrijd voor Heracles? Na het eerste contact met AEK Athene hoorde Heracles inmiddels al enkele weken niets meer van de Grieken, die zich in Almelo hadden gemeld voor Kristoffer Peterson (24). Het zou in elk geval een mooi afscheid zijn. De aanvaller hielp zijn ploeg tegen Excelsior in het zadel door na ruim een halfuur de 0-1 binnen te werken.

Het was alweer het tiende doelpunt van het seizoen voor de sympathieke Zweed die, hoewel hij bij eigenlijk iedereen geliefd is, na de treffer zijn wijsvinger naar zijn lippen bracht. Om welke reden dan ook, het zal hem ongetwijfeld vergeven worden.

Heracles kon wel een steuntje in de rug gebruiken. Na een flitsende start, waarin de club lange tijd streed voor een plekje bij de beste drie, zakte het elftal van trainer Frank Wormuth na vijf nederlagen in zes wedstrijden steeds verder weg in de middenmoot van de eredivisie. Een lot dat het eveneens prima gestarte Excelsior ook teistert, zij het wat lager op de ranglijst. De middenmoter is een serieuze degradatiekandidaat geworden.

Er mocht wat verwacht worden van het duel tussen Excelsior en Heracles, twee van de meest attractieve ploegen van dit seizoen, gemeten naar doelpunten althans. 65 doelpunten vielen er voor het onderlinge treffen al in duels van beide clubs, alleen Heerenveen had er na zestien speelronden meer (69). Waarbij Heracles (30 goals voor, 35 tegen) zijn zaakjes logischerwijs een stuk beter op orde dan Excelsior (23-42).

Na vandaag is het gat tussen beide ploegen weer groter geworden. Heracles was eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar het was Excelsior dat aanvankelijk de beste kansen kreeg. Drie keer had spits Elías Már Ómarsson de openingstreffer op zijn schoen, drie keer bleek hij onzorgvuldig in de afwerking.

Bij de eerste grote kans van de bezoekers kwam Excelsior nog goed weg. Lerin Duarte kreeg de bal op een meter van de doellijn nog over. Vlak nadat Peterson de ban had gebroken maakte Brandley Kuwas – oud-Excelsior-speler nota bene – er na een mooie combinatie met Duarte 0-2 van.

Goedbeschouwd was de wedstrijd daarna gespeeld. Zoals wel vaker dit seizoen zakte het vertrouwen bij Excelsior zienderogen. Na rust kon het amper nog gevaarlijk worden, terwijl Mohammed Osman aan de andere kant met nog 25 minuten te spelen de wedstrijd helemaal in het slot gooide: 0-3.

Heracles klimt daardoor weer (even) naar de vijfde plaats in de eredivisie. Een puike prestatie van de Almeloërs, halverwege het seizoen. Excelsior daarentegen moet zich grote zorgen gaan maken.

poll

Kan NAC ondanks de achterstand van vier punten het vege lijf nog redden?

Kan NAC ondanks de achterstand van vier punten het vege lijf nog redden?

  • Nee, NAC degradeert als hekkensluiter (76%)
  • Nee, NAC bereikt play-offs, maar degradeert alsnog (6%)
  • Ja, NAC vecht zich naar lijfsbehoud via de play-offs (18%)
5933 stemmen