Volledig scherm
© ANP Pro Shots
4
EINDE
2
  • Dirk Marcellis 45'+1'
  • Adil Auassar 53'
  • Mustafa Saymak 66'
  • Bram van Polen 74'
  • Simon Gustafson 22' 62'

PEC dendert in tweede helft over Roda JC heen

Nabeschouwing

Als een nerveuze brugpieper op zijn eerste dag op de middelbare school, zo doorstond PEC Zwolle de eerste veertig minuten van het nieuwe eredivisieseizoen. Maar eenmaal gewend begon het vanzelf te draaien tegen Roda JC: 4-2.  

Het is dat Dirk Marcellis in de extra tijd van de eerste helft koppend voor 1-1 zorgde, want anders was PEC Zwolle onder begeleiding van een hels fluitconcert richting kleedkamer afgedropen. De ploeg van trainer John van 't Schip speelde slordig, bloednerveus. Verkrampt zelfs. De 0-1 van Gustafson was logisch, een tweede en derde Roda-treffer ook. Alleen die vielen niet, waardoor Marcellis PEC Zwolle met een goed gevoel kon laten rusten. Hij kopte raak uit een hoekschop.  

PEC Zwolle-Roda JC werd zowaar een leuke, open wedstrijd. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen de Limburgers niet alleen een bus, maar een heel station in de eigen zestien kwakten. Vanmiddag speelde Roda JC offensiever, mede dankzij de aanwezigheid van Gustafson, een echte versterking.   

Nadat Auassar de bal kort na rust knullig in eigen doel had geknald (2-1), zorgde Gustafson, gehuurd van Feyenoord, vanaf de stip voor 2-2. Het Zwolse legioen werd weer wat stiller.  

Los
Maar niet voor lang. Vanaf dat moment ging PEC Zwolle ineens los. Eerst werd het via Mustafa Saymak 3-2, na een fraaie bal van Ryan Thomas. Acht minuten later besliste aanvoerder en linksback Bram van Polen de wedstrijd door de 4-2 binnen te schieten. Weg verkramping, weg zenuwen. PEC Zwolle herstelde zich op het juiste moment en liet na de score verder uit te breiden.   

Wel maakte jeugdexponent Tijjani Reynders zijn officiële debuut voor PEC Zwolle. De middenvelder draaide de hele voorbereiding mee bij het eerste elftal en kwam in het veld voor Erik Bakker.  

PEC Zwolle - Roda JC 4-2 (1-1). 22. Gustafson 0-1, 45+1. Marcellis 1-1, 53. Auassar 2-1 (eigen doelpunt), 62. Gustafson 2-2, 66. Saymak 3-2, 74. Van Polen 4-2.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! Na een zwakke eerste 45 minuten dendert PEC Zwolle in de tweede helft over Roda JC heen.

Erik Bakker wordt vervangen door Tijani Reijnders.

Mustafa Saymak wordt vervangen door Erik Israelsson

Gele kaart Simon Gustafson. Hij geeft Thomas een tik, pure frustratie.

Piotr Parzyszek wordt vervangen door Stef Nijland.

GOAL! 4-2 PEC Zwolle! Wat herpakt de thuisploeg zich na een matige eerste helft. Linkerverdediger Bram van Polen mag heel ver komen en besluit te schieten van twintig meter. Doelman Jurjus ziet er niet goed uit.

Daryl Werker wordt vervangen door Tsiy William Ndenge.

GOAL! 3-2 PEC Zwolle! Wat een openingsduel in Zwolle. Doelpuntenmaker Mustafa Saymak komt oog in oog met keeper Jurjus en lobt de bal het doel in.

Mitchel Paulissen wordt vervangen door Gyliano van Velzen.

GOAL! 2-2 Roda JC! Weer is het Simon Gustafson. Hij krijgt het buitenkansje uit een strafschop. Alles is weer open.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Bij PEC gaat het steeds beter draaien. Uit een corner krijgt Thomas een grote kans. Hij schiet de bal maar net naast. Molenaar heeft een handvol spelers gesommeerd warm te lopen.

GOAL! 2-1 PEC Zwolle! Door een eigen doelpunt van Adil Auassar is de stemming in Zwolle weer opperbest. Na een voorzet van Van Polen schiet hij onberispelijk raak.

Rosheuvel valt in het vijandelijke strafschopgebied. Geen penalty, oordeelt Nijhuis.

Tweede helft begonnen. Alleen Robert Molenaar heeft een wissel doorgevoerd.

Chris Kum wordt vervangen door Adil Auassar.

Einde eerste helft. Door doelpunten van Gustafson en Marcellis staat de 1-1 op het scorebord. Dirk Marcellis maakte zijn 5e Eredivisie-doelpunt. Zijn vorige 4 maakte hij allemaal in het seizoen 2015/16, zijn eerste seizoen bij PEC Zwolle.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

GOAL! 1-1 PEC Zwolle! Daar is dan toch onverwacht het doelpunt. Uit een corner is het de kopsterke Dirk Marcellis die met zijn hoofd de bal verlengt naar de verre hoek.

Roda JC was vorig seizoen ongeslagen in alle 10 de Eredivisie-wedstrijden waarin de ploeg op voorsprong kwam (W7, G3).

PEC worstelt zich moeizaam door de eerste helft. Het kan tegenstander Roda JC niet de wil opleggen. John van 't Schip gaat in de rust waarschijnlijk ingrijpen.

Dat wat Van Polen kan, kan Van Peppen ook. De linksback, en aanvoerder, duikt op in het strafschopgebied van PEC en kopt de bal richting Boer. Een groot gevaar levert het niet op voor de thuisploeg.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
0
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
61%
39%
Strafschoppen
0
1
Hoekschoppen
7
2
Vrije trappen
13
9
Overtredingen
8
9
Buitenspel
2
4
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
10
6
Gered door de doelman
4
6
Schoten naast
8
3
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-4-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven