Volledig scherm
Bryan Smeets in duel met Kenneth Paal. © BSR Agency
2
EINDE
2
  • Iliass Bel Hassani 9'
  • Lennart Thy 56'
  • Ragnar Ache 8'
  • Lars Veldwijk 81'

PEC Zwolle knokt zich naar eerste punt tegen Sparta

PEC Zwolle heeft zijn eerste puntje van het seizoen binnen. Tegen Sparta speelde de ploeg van John Stegeman vandaag met 2-2 gelijk. Lange tijd leek er zelfs een zege in te zitten voor de blauw/witten. Lars Veldwijk, oude bekende in Overijssel, voorkwam dit.

Door Dennis van Bergen

De zucht van vertwijfeling van het thuispubliek was bijna hoorbaar, direct na afloop van PEC Zwolle – Sparta. Na drie duels zonder punten leek de ploeg van John Stegeman eindelijk weer eens te winnen. Maar nota bene een voormalig spits van de blauw/witten, invaller Lars Veldwijk, voorkwam dit namens de Rotterdammers. Kort voor tijd maakte hij de 2-2.

Eerder in de tweede helft had de thuisclub via Lennart Thy een voorsprong genomen. Op aangeven van Pelle Clement tekende hij voor de 2-1, nadat beide ploegen met een verdiende gelijke stand waren gaan rusten.

PEC Zwolle en Sparta waren in de eerste 45 minuten immers redelijk aan elkaar gewaagd, al bleken de Rotterdammers voorin wel dreigender via met name uitblinker Bryan Smeets en Halil Dervisoglu. Aan de andere kant was Dennis Johnsen onder meer een keer gevaarlijk. De vroege 0-1 van Ragnar Ache (op aangeven van Smeets) werd gevolgd door de bijna net zo snelle gelijkmaker van Iliass Bel Hassani.

Dat de ploeg van Henk Fraser met elf man de kleedkamer opzocht was overigens tamelijk curieus. Sparta-verdediger Bart Vriends beging een rood-waardige overtreding door met gestrekt been op Thomas Buns in te glijden. Hij kreeg echter slechts geel van de coulante scheidsrechter Serdar Gözübÿük.

Met elf man sleepten de Rotterdammers uiteindelijk een acceptabel 2-2 gelijkspel uit het vuur. Al waren Veldwijk en collega-invaller Joël Piroe na de gelijkmaker nog dicht bij de winnende namens Sparta.

Volledig scherm
PEC Sparta © AD