Volledig scherm
PREMIUM
Pierre van Hooijdonk met de UEFA Cup in 2002. © Pim Ras

‘Overname is geen keuze, het is bittere noodzaak voor Feyenoord’

DilemmaOf het geld van een investeerder uit Amerika komt of van een ander, over één ding is iedereen het eens: er moet wat gebeuren bij Feyenoord. ,,De manier om de kloof met Ajax en PSV te dichten? Heel veel geld in de club steken.’’

Door Dennis van Bergen

Het moet ergens aan het begin van afgelopen seizoen zijn geweest, toen Pierre van Hooijdonk de vraag kreeg voorgelegd hoe Feyenoord ooit toch weer de grootmacht van weleer kan worden. ,,Er is maar één oplossing”, antwoordde de spits, die in 2002 aan de basis stond van de laatste Europese prijs die de Rotterdammers wonnen. ,,Er moet een sjeik met heel veel dollars de Kuip binnen wandelen.”

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.