Football Memorie voor dementerenden in het Willem II-stadion. Jan van Esch gaat met zijn vrouw en dochter op in de Football Memories.
Volledig scherm
PREMIUM
Football Memorie voor dementerenden in het Willem II-stadion. Jan van Esch gaat met zijn vrouw en dochter op in de Football Memories. © Dolph Cantrijn

Oude voetbalplaatjes maken veel los bij dementerende ouderen: 'Dat hij zo reageerde, had ik ook niet verwacht’

Kwetsbare of dementerende ouderen die helemaal opleven door herinneringen aan pakweg Bud Brocken of Jan van Roessel op te halen: dát is de essentie van Football Memories. Deze krant liep een middag mee in Tilburg. ,,Voetbal is zo veel meer dan die negentig minuten in het weekend.”

  1. PSV krijgt voor het eind van dit jaar een kapitaalinjectie van minstens 30 miljoen euro
    PREMIUM

    PSV krijgt voor het eind van dit jaar een kapitaalin­jec­tie van minstens 30 miljoen euro

    Met een nettoverlies van 23 miljoen euro kende PSV vorig seizoen in financieel opzicht op het eerste oog een dramatisch jaar. In Eindhoven is absoluut geen sprake van paniek, omdat die dikke min verklaarbare oorzaken heeft, zoals de impact van de corona-pandemie en het laat op gang komen van de transfermarkt in de afgelopen zomer. PSV gaat daarnaast financieel een nieuwe fase in en krijgt voor het einde van dit kalenderjaar een kapitaalinjectie van minstens dertig miljoen.