Bondscoach Peter van der Veen (archieffoto)
Volledig scherm
Bondscoach Peter van der Veen (archieffoto) © BSR Agency

Oranje onder 17 hard onderuit in eerste WK-duel tegen Japan

De voetballers van Oranje onder 17 zijn teleurstellend begonnen aan het WK. In Brazilië ging de ploeg van bondscoach Peter van der Veen met 3-0 onderuit tegen Japan.

Nederland, regerend Europees kampioen en vooraf getipt als kanshebbers op de titel, wist geen moment indruk te maken. Vlak voor rust viel de eerste Japanse treffer via Yamato Wakatsuki, die in de tweede helft ook voor de 2-0 zorgde.

Om de malaise compleet te maken ging de bal na een handsbal van Ajacied Devyne Rensch ook nog op de stip. Jun Nishikawa schoot raak vanaf elf meter. Een schot op de paal van Mohamed Taabouni vlak voor tijd was een van de weinige speldenprikjes die Oranje wist uit te delen.

Bondscoach Van der Veen zei zich na afloop zorgen te maken over het niveau van de spelers. ,,We hebben zoveel fouten gemaakt in de passing, er was weinig beweging. Ze leken wel lamgeslagen’’, zo zei hij tegen de NOS.

Senegal, woensdagavond om 21.00 uur de volgende tegenstander van Oranje, versloeg Verenigde Staten eerder op de avond met 4-1. Zaterdag staat het duel met de VS op het programma.

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.