Volledig scherm
PREMIUM
Mattijs Manders is nu nog directeur bij ADO, maar gaat per 1 juli aan de slag bij de Eredivisie CV. © Angelo Blankespoor

Nieuwe Eredivisie-directeur: ‘Nederland moet de zesde competitie van Europa zijn’

Interview Mattijs MandersAls directeur bij ADO Den Haag zorgde Mattijs Manders (50) voor rust en stabiliteit. Vanaf 1 juli neemt hij die ervaring mee naar de Eredivisie CV, waar hij Jacco Swart als voorman opvolgt.

Door Yorick Groeneweg

U dient straks de belangen van alle eredivisieclubs. Waar zit voor u de uitdaging?
Mattijs Manders: ,,Er staat enorme druk op de nationale competitie. Zo wordt er gesproken over een Europese Super League, maar tegelijkertijd is de eredivisie de laatste jaren verder weggezakt ten opzichte van de landen om ons heen. Daarnaast hebben we niet de beste tv-deal.”

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.