NEC-spelers verrassen ernstig ziek zoontje van burgemeester Heerlen

NEC-spelers Guus Joppen en Joshua Smits zijn woensdag op bezoek geweest bij Luca, het ernstig zieke zoontje van Heerlens burgemeester Ralf Krewinkel. Luca kreeg een NEC-shirt met de handtekeningen van alle NEC-spelers.

Vorige week was de hele NEC-selectie bij het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen langsgegaan. Joppen en Smits kwamen vandaag terug om het shirt te overhandigen.

Sinds halverwege september bekend is geworden dat het zoontje van Krewinkel ernstig ziek is, kreeg het gezin veel steun uit de voetbalwereld, zo meldt De Limburger. Zo toonden Roda JC-supporters hun medeleven aan de hand van een groot spandoek en stuurde Ajax-doelman Benjamin van Leer een gesigneerd shirt naar Luca. Krewinkel twittert geroerd te zijn door de actie.

Nadat zijn zoontje ziek werd, legde Krewinkel enige tijd zijn burgemeesterstaken neer. Sinds eind november is hij weer deels aan het werk.

Volledig scherm
NEC-voetballers Guus Joppen (links) en Joshua Smits gaan op de foto met Luca. © Twitter NEC
  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'