Fernando Ricksen, Ronald de Boer, Shota Arveladze, Arthur Numan en Michael Mols wonnen op 31 mei 2003 de Schotse beker met Rangers.
Volledig scherm
Fernando Ricksen, Ronald de Boer, Shota Arveladze, Arthur Numan en Michael Mols wonnen op 31 mei 2003 de Schotse beker met Rangers. © AFP

Mols bewaart mooie herinneringen aan Ricksen: ‘Hij stal de harten van de fans’

Michael Mols arriveerde vanmiddag op de luchthaven van Glasgow, waar hij morgenavond de wedstrijd tussen zijn oude clubs Rangers en Feyenoord zal bezoeken. Voor de camera van de BBC vertelde hij over het overlijden van zijn voormalig teamgenoot Fernando Ricksen. 

,,Hij maakte je altijd aan het lachen. Ook in de afgelopen jaren was hij altijd nog in voor een grapje", vertelt Mols, die op 22 juni samen met Giovanni van Bronckhorst en Arthur Numan nog op bezoek ging bij Ricksen in het hospice in Schotland, waar de vandaag overleden Limburger zijn laatste maanden doorbracht. ,,Hij stal de harten van de supporters van Rangers met de manier waarop hij speelde en dat zijn ze nooit vergeten. De liefde en support die ze hem de laatste jaren gaven, gaf Fernando ook de energie om te blijven vechten.”