Volledig scherm
PREMIUM
Mark Diemers. © Marcel van Hoorn

Mark Diemers: Het clublogo kussen, daar heb ik echt niks mee

Fortuna SittardHij is een opvallende blonde verschijning in het vreemdelingenlegioen van Fortuna Sittard. Mark Diemers (26) aan het woord over zijn vier gedaantes. ,,Liever eerlijk en gehaat, dan achterbaks en geliefd.’’

Door Daniël Dwarswaard

Diemers, de Nederlander
,,Laatst had onze spits Amadou Ciss een interview met de NOS. Na elke vraag pakte hij de microfoon uit de hand van de verslaggever om antwoord te geven. Schitterend toch? Dat filmpje hebben we vaak in de kleedkamer afgespeeld. Iedereen rollend van de lach over de grond. Hij kon er zelf ook wel om lachen. Al die verschillende culturen levert mooie dingen op. En verbazing: iemand die dan bij de lunch vier koppen soep voor zichzelf pakt. Zonder het gek te vinden, hè.

,,Weet je, ik snap wel dat mensen denken: wat een bij elkaar geraapt zooitje daar bij Fortuna. Maar geloof me: we hebben een hecht team. Het zijn vaak geweldige jongens, die keihard trainen. Die gasten gaan ervoor. Ik heb bij ploegen gespeeld met veel Nederlanders. Dan ging iedereen na de training direct naar huis. En wordt er achter je rug om geluld.