Robert Maaskant feliciteert Feyenoord-coach Dick Advocaat met de zege.
Volledig scherm
Robert Maaskant feliciteert Feyenoord-coach Dick Advocaat met de zege. © Pim Ras fotografie

Maaskant is klaar met anonieme scheldende fans

Trainer Robert Maaskant van VVV-Venlo kon zich in de rust van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord even niet beheersen. Terwijl hij van het veld af liep richting de trap naar de kleedkamer, werd hij door een groep fans uitgejouwd. Maaskant reageerde met een handgebaar, waarmee hij bedoelde: kom maar op.

,,Dat had ik niet moeten doen, stom. Dat kan je nooit winnen”, zei Maaskant na de nederlaag (0-3) tegen FOX Sports. ,,Maar ik ben klaar met die anonieme mensen, die met een pet of een hoed op van alles naar je roepen wat heel persoonlijk is. Dan zeg ik: stap achter dat hek vandaan en kom even praten, leg maar eens met redenen uit wat je bedoelt. Als men vindt dat het allemaal mijn schuld is, dan moeten ze vooral blijven roepen. Maar we moeten in Nederland wel opletten dat we de grenzen niet laten vervagen.”

Maaskant werd woensdag voorafgaand aan de verloren bekerwedstrijd tegen de amateurs van Groene Ster ook al onheus bejegend. ,,Er was een ventje van 14 jaar, dat voor de wedstrijd de meest verschrikkelijke dingen riep omdat ik zo’n VVV-jas aan heb. Dat moeten we niet accepteren.”

De nederlaag tegen Feyenoord noemde Maaskant onnodig, maar niet heel raar. ,,We spelen wel tegen Feyenoord hè, niet tegen ‘Bal op Dak 3'. Dat hebben we woensdag gedaan en toen verloren we trouwens ook, tot onze schande. Het is niet vechten tegen de bierkaai, het is vechten tegen de resultaten.”

Volledig scherm
© BSR Agency