Volledig scherm
Ludovit Reis. © BSR Agency

Ludovit Reis stapt vandaag in het vliegtuig op weg naar FC Barcelona

Ludovit Reis stapt deze ochtend op het vliegtuig om zijn deal naar FC Barcelona af te ronden.

Door Sander de Vries

De 18-jarige middenvelder werd gisteren met FC Groningen uitgeschakeld door Vitesse in de play-offs om Europees voetbal. Groningen was afgelopen zaterdag nog met 2-1 te sterk voor de Arnhemmers, maar verloor het uitduel met 3-1. Na een korte nacht wacht voor Reis de grootste dag uit zijn nog prille loopbaan: het completeren van zijn transfer naar Barcelona.

Reis krijgt bij de Spaanse topclub de kans om zich in de voorbereiding te tonen aan trainer Ernesto Valverde. De jeugdinternational sluit vervolgens aan bij Barcelona B. Vermoedelijk vertrekt op korte termijn nog een basiskracht bij Groningen. Centrale verdediger Jeffrey Chabot is dicht bij een akkoord met Sampdoria. Italiaanse media meldden eerder deze week dat Chabot vrijdag medisch wordt gekeurd.

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.