Volledig scherm
Nasser El Khayati (m) is weer de grote man bij ADO. © ANP Pro Shots
2
EINDE
2
  • Abdenasser El Khayati 3' 77'
  • Steven Berghuis 45'
  • Sam Larsson 68'

Lamlendig Feyenoord morst ook in Den Haag

Feyenoord liet ook in Den Haag twee punten liggen. ADO pakte een puntje omdat de VAR een strafschop adviseerde na vasthouden van Bart Nieuwkoop: 2-2.

Volledig scherm
ADO Den Haag - Feyenoord © AD Sportwereld

Door Mikos Gouka

Er straalde in de openingsfase een bepaalde lamlendigheid af van Feyenoord. En dat bleef niet lang zonder gevolgen. Bart Nieuwkoop bracht zichzelf in problemen, herstelde dat euvel met een overtreding op Aaron Meijers maar kreeg snel de rekening gepresenteerd. Nasser El Khayati krulde de toegekende vrije trap keurig over de muur naast Justin Bijlow in de bovenhoek: 1-0.

Feyenoord oogde apathisch, behalve als Robin van Persie in het spel werd betrokken. De routinier had het niet makkelijk met de stevig ingrijpende Wilfred Kanon in zijn nek. Op slag van rust ontsnapte hij aan de aandacht van zijn tegenstanders. Zijn voorzet werd door Steven Berghuis hard achter keeper Robert Zwinkels. Daar bofte Feyenoord want kort voor de gelijkmaker kreeg Lex Immers een prima mogelijkheid om voor 2-0 te zorgen. De Haagse middenvelder schoot hoog over.

Na rust kabbelde het duel voort. Feyenoord had een bevlieging van Sam Larsson nodig om op voorsprong te komen. De Zweed oogde nauwelijks geïnspireerd, maar zijn doelpunt verraadde zijn klasse toch. Feyenoord slaagde er niet in om de lamlendigheid van zich af te schudden. 

Bart Nieuwkoop hing zo lang aan de rug van Tom Beugelsdijk dat Kevin Blom een strafschop moest toekennen. Dat vergde overigens wat tijd want Blom gaf eerst een vrije trap en keek daarna op advies van de VAR in Zeist naar de beelden. De strafschop was een prooi voor El Khayati, qua rendement inmiddels een fenomeen in de eredivisie. Bij de actie kreeg Bart Nieuwkoop ook nog eens zijn tweede gele prent.

Met nog tien minuten ging Van Persie eraf om plaats te maken voor een nieuwe rechtsback Lutsharel Geertruida. Feyenoord plooide terug en ADO koesterde het punt. Orkun Kökcü kreeg nog een fraaie kans op 2-3, maar de Haagse defensie bleef met kunst- en vliegwerk overeind.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?