Volledig scherm
Jong PSV-middenvelder Bertalan Kun wordt gepasseerd door Jong Ajax-speler Dean Solomons. © Pro Shots / Thomas Bakker

Kunstgras verdwijnt bij PSV op hoofdveld van De Herdgang

PSV neemt afscheid van het kunstgras op het hoofdveld op trainingscomplex De Herdgang. Bovendien krijgt het complex na een miljoeneninvestering een nieuwe naam: PSV Campus de Herdgang. 

De belangrijkste jeugdteams spelen nu nog hun wedstrijden op plastic sprieten en onder anderen hoofdtrainer Mark van Bommel wil dat de club al langere tijd afscheid neemt van de ondergrond.

Technisch manager John de Jong lichtte tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV toe dat de planning is dat het kunstgras na dit seizoen verdwijnt. Dit betekent dat bijvoorbeeld Jong PSV de thuiswedstrijden vanaf komend seizoen weer op echt gras speelt. 

PSV Vrouwen start met beloftenteam

PSV start komend seizoen ook met een beloftenteam voor vrouwen. Dat kondigde algemeen directeur Toon Gerbrands vandaag aan bij de nieuwjaarsreceptie van de Eindhovense voetbalclub. PSV neemt de licentie over van CTO Talent Team Zuid van de KNVB en gaat met het Jong-team voor in ieder geval de komende twee seizoenen uitkomen in de beloftencompetitie van de bond. ,,Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in het zuiden van Nederland”, zegt Sandra Doreleijers, manager PSV Vrouwenvoetbal. 

Na PEC Zwolle, sc Heerenveen, VV Alkmaar, ADO Den Haag, FC Twente en Ajax wordt PSV de zevende club uit de Eredivisie Vrouwen met een beloftenteam.