Supporters van FC Groningen lieten bij aanvang van de wedstrijd tegen AZ met een groot spandoek blijken dat zij spelen op zondagavond niets vinden. Ook bij andere clubs is er kritiek op duels om 20.00 uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van FC Groningen lieten bij aanvang van de wedstrijd tegen AZ met een groot spandoek blijken dat zij spelen op zondagavond niets vinden. Ook bij andere clubs is er kritiek op duels om 20.00 uur. © Pro Shots / Niels Boersema

Kritiek op eredivisieduels op zondag 20.00 uur: ‘Het wordt fans wel heel moeilijk gemaakt’

De zondagavondduels in de eredivisie stuiten uit verschillende hoeken op keiharde kritiek. Clubs incasseren financiële klappen, terwijl ook flink wordt ingeboet aan stadionambiance. Waarom wordt Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard vanavond om 20.00 uur afgewerkt? En wie zit daar eigenlijk op te wachten?

  1. Ajax sluit rampseizoen af met kansloze nederlaag bij Twente en is veroordeeld tot voorronde Europa League
    met video

    Ajax sluit rampsei­zoen af met kansloze nederlaag bij Twente en is veroor­deeld tot voorronde Europa League

    Ajax heeft het rampseizoen in stijl afgesloten. De ploeg van trainer John Heitinga werd door het ontketende FC Twente afgeschminkt (3-1) maar bleef een dubbele Europese degradatie bespaard doordat PSV in Alkmaar won van AZ (1-2). Daardoor beginnen de Amsterdammers het nieuwe seizoen in de play-offs van de Europa League. Twente toonde zich andermaal de topfavoriet voor de play-offs.
    Amsterdam, Enschede