Assistent-bondscoach Michel Kreek tijdens het WK in Frankrijk.
Volledig scherm
Assistent-bondscoach Michel Kreek tijdens het WK in Frankrijk. © BSR Agency

Kreek nieuwe jeugdcoördinator Ajax

Michel Kreek verruilt de KNVB voor Ajax. De oud-prof gaat bij zijn vroegere club als coördinator binnen de jeugdopleiding aan de slag. 

Kreek was sinds oktober 2017 assistent van bondscoach Sarina Wiegman bij het Nederlands vrouwenelftal.  Ook fungeerde hij als hoofdcoach van het Nederlands vrouwenteam onder 20 jaar tijdens het WK 2018 in Frankrijk.

,,De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest, met natuurlijk de zilveren medaille op het afgelopen WK als absoluut hoogtepunt”, blikte Kreek terug op zijn KNVB-tijd. ,,Ik heb echter ook ervaren dat ik de dagelijkse routine mis. Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan. Het was bij de KNVB voor mij een onvergetelijke periode.”

De KNVB gaat op zoek naar een vervanger voor de 48-jarige Amsterdammer. De nieuwe assistent zal Wiegman, samen met de andere assistent-coach Arjan Veurink, bijstaan richting de Olympische Spelen van Tokio 2020.

 1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

  Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

  Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.
 2. Profvoetballers in spanning om kabinetsbesluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’
  Video

  Profvoet­bal­lers in spanning om kabinetsbe­sluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’

  De Nederlandse profvoetballers horen dinsdag of ze binnenkort weer kunnen beginnen met trainen of dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen worden verlengd. Ze zitten net als bijna iedereen in het land al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De kans dat de maatregelen die tot en met 6 april gelden worden opgeheven, lijkt overigens niet groot.