Volledig scherm
PREMIUM
Tonny Vilhena. © Krasnodar

‘Ik miste die prikkel, het was tijd om te gaan’

Tonny VilhenaTonny Vilhena tekende voor vijf jaar bij FK Krasnodar, terwijl hij nog geen kans zag om een kijkje te nemen in Rusland. AD Sportwereld volgde het kind van de Kuip bij zijn start in Oostenrijk.

Quote

Ze belden mijn vader en vertelden dat ze mij per se wilden vastleggen

Tonny Vilhena

Door Mikos Gouka

Younes Namli glimlacht. In het fraaie Spa Resort Styria in Bad Waltersdorf omhelst hij zijn nieuwe ploeggenoot Tonny Vilhena, die zich zojuist in de keurige vrijetijdskleding van FK Krasnodar heeft gestoken. ,,En o ja, Tonny’’, zegt Namli, net zelf door de vermogende Russische club weggeplukt bij PEC Zwolle. ,,We trainen hier tweemaal per dag. En zwaar. Dit is duidelijk de eredivisie niet meer.’’

Vilhena, toch al geen prater, haalt zwijgend zijn schouders op. De talloze keren dat hij de afgelopen jaren privé extra oefensessies belegde, zullen zich ongetwijfeld uitbetalen nu hij in dienst is getreden van de ambitieuze nummer drie van de Premjer Liga. Die zeven laatste woorden van Namli vatten de transfer eigenlijk wel samen. De eredivisie was een boek dat de middenvelder uit heeft gelezen.