Volledig scherm
© ANP

Huntelaar derde speler met goals in drie bekerfinales

Klaas-Jan Huntelaar maakte vanavond de 0-2 namens Ajax tegen Willem II en werd daarmee de derde speler met goals in drie verschillende bekerfinales in Nederland.

Huntelaar scoorde eerder al in de finale van de KNVB-beker in 2006 en 2007. In 2006 won Ajax met 2-0 van PSV door twee goals van Huntelaar. Een jaar later won Ajax na strafschoppen van AZ, nadat het 1-1 was geworden door goals van Mousa Dembélé en Huntelaar. 

Piet Keizer scoorde ook in drie verschillende bekerfinales. Johan Cruijff is de absolute recordhouder met goals in vijf verschillende finales om de KNVB-beker. 

Huntelaar (35 jaar, 266 dagen) is de oudste doelpuntenmaker in de bekerfinale sinds Johan Cruijff in 1983 (36 jaar, 22 dagen - ook voor Ajax, tegen NEC). 

GracenoteNetherlands on Twitter

⚽ - @KJ_Huntelaar is de 3e speler die in 3 KNVB-bekerfinales scoort na Johan Cruijff (in 5 verschillende) en Piet Keizer (3) #WILAJA #TOTOKNVBBekerfinale

Volledig scherm
© BSR Agency
 1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

  Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

  Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.
 2. Profvoetballers in spanning om kabinetsbesluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’
  Video

  Profvoet­bal­lers in spanning om kabinetsbe­sluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’

  De Nederlandse profvoetballers horen dinsdag of ze binnenkort weer kunnen beginnen met trainen of dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen worden verlengd. Ze zitten net als bijna iedereen in het land al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De kans dat de maatregelen die tot en met 6 april gelden worden opgeheven, lijkt overigens niet groot.