Volledig scherm
Mark van Bommel. © ANP

‘Honderd procent gevoel dat we boel kunnen omkeren’

Van BommelPSV-trainer Mark van Bommel blijft van mening dat hij PSV uit de crisis kan helpen. De Eindhovenaren wisten op bezoek bij Willem II (2-1 nederlaag) voor de vierde keer op rij niét te winnen in de eredivisie. ,,Dat mag niet, maar dit is verklaarbaar”, aldus Van Bommel bij FOX Sports.

De trainer van de nummer drie van de eredivisie baalde vanzelfsprekend flink van de nederlaag in Tilburg. ,,Ik ben zwaar teleurgesteld. Het team doet er alles aan, we krijgen ook de kansen. Maar het zit in deze fase gewoon absoluut niet mee.”

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - PSV (Premium)

Van Bommel mist bij PSV al enkele wedstrijden de belangrijke aanvallers Steven Bergwijn en Donyell Malen. De club pakte op 6 oktober (4-1 tegen VVV-Venlo) de laatste overwinning en dus is het woord ‘crisis’ al enige tijd onderwerp van gesprek in Eindhoven. ,,Het zit voor ons niet mee de laatste tijd, maar dat is ook verklaarbaar”, doelt de oefenmeester op het ontbreken van Bergwijn en Malen. ,,Haal Neymar en Mbappé weg bij PSG, of Messi en Suárez bij Barça. Dit is gewoon verklaarbaar.”

De trainer van PSV blijft overtuigd dat hij de crisis kan bezweren. ,,Ik heb honderd procent het gevoel dat we de boel kunnen omkeren”, aldus Van Bommel. ,,Het zijn de kleine dingen die niet goed vallen voor ons. Als je beste spelers ontbreken, daalt het vertrouwen bij de rest en vervolgens ook de vorm. In die fase zitten we nu eenmaal”, weet hij. ,,Ik ben blij met de interlandperiode die nu volgt, daarna zijn Donyell (Malen, red.) en Steven (Bergwijn, red.) weer terug. Alleen al door hun aanwezigheid gaat het elftal beter spelen.”