De selectie van Feyenoord met het spandoek van de donderdag overleden Carlo de Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
De selectie van Feyenoord met het spandoek van de donderdag overleden Carlo de Leeuw. © BSR Agency

Hoe lang blijft verdriet Feyenoord hangen?

'Verwerking op gevoel'Het verdriet is in de Kuip nog voelbaar. Het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw gaf de spelers van Feyenoord in de beker tegen Heerenveen extra energie. Maar hoe is dat een paar dagen later in Zwolle, vanmiddag tegen PEC?

Door Mikos Gouka

Steven Berghuis wist het wel zeker. De manier waarop de spelers en de begeleidingsstaf het overlijden van Carlo de Leeuw samen verwerkten, zal Feyenoord deze dagen nog dichter bij elkaar brengen. ,,Ik ben een trotse Feyenoorder’', zegt de aanvoerder van de nummer 3 van de eredivisie. ,,Zoals wij de dood van Carlo verwerkten, was op een bepaalde manier ook wel weer mooi. Samen. Leroy Fer die een speech hield, het maakte allemaal indruk. De dood van Carlo was een proces, we wisten dat het zou gebeuren. Maar toch kwam de klap echt aan.’'

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.