Donny van de Beek is het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie.
Volledig scherm
Donny van de Beek is het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie. © ANP

‘Het was een lastige periode voor me’

Rentree Van de BeekDonny van de Beek was van alle Ajax-spelers zondag het meest blij. De middenvelder maakte in de uitwedstrijd tegen PSV (1-1) zijn rentree na een maand afwezigheid wegens een bovenbeenblessure. ,,Het was een lastige periode voor me, ik wil altijd voetballen”, zei Van de Beek, die in de 69ste minuut de plek innam van David Neres.

Van de Beek had ook vanaf het begin mee kunnen doen. Trainer Erik ten Hag deed dat niet omdat Hakim Ziyech niet helemaal fit was. ,,Daarom begrijp ik de keuze wel”, zei Van de Beek. ,,Als wij allebei waren weggevallen, ben je gelijk twee wisselmogelijkheden kwijt.”

Bekijk hier de samenvatting van de topper PSV - Ajax (Premium)

Van de Beek valt in voor Neres.
Volledig scherm
Van de Beek valt in voor Neres. © VI Images

Op het moment dat Van de Beek in de ploeg kwam, leidde Ajax nog. Donyell Malen zorgde een klein kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. ,,Als je met 1-0 voor staat, moet je de wedstrijd eigenlijk over de streep trekken”, oordeelde Van de Beek. ,,Er had wel meer ingezeten voor ons.”

De laatste minuten van het duel koos Ajax ervoor de bal in de ploeg te houden en geen risico meer te nemen. ,,Maar PSV ging in eigen huis ook niet meer voor de winst. Zij liepen ook achteruit”, zei Van de Beek, die vindt dat Ajax grote stappen heeft gemaakt. Een jaar geleden verloren de Amsterdammers nog met 3-0 in Eindhoven. ,,Het is niet te vergelijken met toen. We hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn slimmer geworden.”

Donny van de Beek.
Volledig scherm
Donny van de Beek. © ANP
Volledig scherm
© BSR Agency