Volledig scherm
Van der Water viert zijn treffer. © BSR Agency

Heracles woedend: De VAR kent de regels niet, dit is ongelofelijk

Heracles-aanvaller Silvester van der Water leek zondagmiddag hard op weg om matchwinner te worden in het uitduel bij Fortuna (1-1,red.). Hij scoorde na een uur spelen zijn eerste goal in de eredivisie en dat leek genoeg te zijn, maar in de slotfase ging het alsnog mis. De VAR eiste voor de tweede keer in de wedstrijd een grote rol op. Ook zijn trainer Frank Wormuth kon de beslissingen van de arbitrage moeilijk accepteren.

De VAR keurde in de eerste helft om een discutabele reden een treffer van Heracles af. In de slotminuut kende de VAR een strafschop toe aan Fortuna, waardoor het in 1-1 eindigde. Van der Water had geen goed woord over voor de videoscheids. ,,De VAR is totale onzin. Bij de goal die hij afkeurt van ons is helemaal niets aan de hand. Echt belachelijk”, klinkt het teleurgesteld. Zijn trainer voegde daar voor de camera van Fox Sports nog aan toe: ,,Mauro houdt zijn armen langs zijn lijf.  Er kwam voor dit seizoen een scheidsrechter bij ons langs en die vertelde ons dat wanneer de armen langs het lichaam gehouden worden, dat het geen hands is. Dit was dus absoluut geen hands.”

,,Sorry scheidsrechters”, gaat Wormuth verder. ,,Jullie hebben een zeer slechte dag gehad. Begin er maar niet meer over. Jullie zijn vandaag de grote verliezers, wij niet.”

Black Friday

Wormuth vroeg zich zelfs hardop af waarom scheidsrechters nog nodig zijn in het voetbal, als het op deze manier moet. ,,De scheidsrechter had een Black Friday vandaag. De VAR kent de regels niet. Dit is ongelooflijk. Soms is het beter om voetbal te spelen zonder scheidsrechter”, aldus Wormuth, die ook baalde van de manier waarop zijn eigen ploeg met de vele kansen omging. ,,Scoor je hier drie of vier doelpunten, dan gaat het helemaal niet over de arbitrage. Daar begint het mee en dat mogen we onszelf aanrekenen.”

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen