Volledig scherm
Koen Wesdorp verlaat Helmond Sport per direct. © BSR Agency

Helmond Sport neemt per direct afscheid van middenvelder uit Bergen op Zoom

Helmond Sport heeft het tot 2020 lopende contract van Koen Wesdorp per direct ontbonden. De middenvelder uit Bergen op Zoom gaf onlangs zelf bij trainer Wil Boessen al aan dat hij wilde stoppen, omdat de kans op een vaste basisplek nihil was. Helmond Sport baalt daar van.  

Algemeen directeur Leon Vlemmings begrijpt niet dat een speler na vijf weken  voorbereiding, slechts één week voor de start van een nieuwe jaargang in de Keuken Kampioen Divisie aangeeft dat hij wil stoppen. ,,Hij geeft op omdat hij geen basisspeler is. Daar kan ik geen enkel begrip voor hebben”, stelt Vlemmings namens de club. 

Wesdorp kwam vorig jaar zomer over van de beloften van Willem II en dwong na een sterke voorbereiding een contract tot medio 2020 af.  De middenvelder speelde uiteindelijk vijftien duels, waarvan een groot deel als invaller. Zijn meest opvallende moment was een rode kaart in de slotfase tegen FC Dordrecht na een vermeende elleboogstoot. Helmond Sport ging bij de tuchtcommissie van de KNVB nog succesvol in beroep tegen die straf.