Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC.
Volledig scherm
Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC. © ANP

Groep ondernemers vangt verliezen Roda JC op

Vier ondernemers gaan de Limburgse voetbalclub Roda JC er bovenop helpen. Ze willen dat Roda volgend seizoen weer speelt in de bovenste regionen van de eerste divisie. Een van deze ondernemers, Bert Peels, zei woensdag tijdens een persconferentie dat de ondernemers het jaarlijkse verlies van Roda van 1,5 miljoen euro gaan dekken.

De bezem wordt gehaald door de oude structuur van de voetbalclub, bleek uit de woorden van Peels. Die wordt volledig vervangen. De voormalige aandeelhouders, de Rus Aleksei Korotajev en de stichting FSU, staan hun aandelen af. Alle aandelen vloeien voortaan in een Stichting Roda JC, en er wordt een nieuwe Raad van Commissarissen aangetrokken. Aan de gemeente Kerkrade is gevraagd de huur van het stadion te verlagen.

Er komt bovendien een speciale Compliance Officer, een functionaris die toeziet op de integriteit van de club. Hij zorgt ervoor dat er geen uitgaven worden gedaan die het voortbestaan van de club mogelijk in gevaar kunnen brengen. ,,Juist deze Compliance Officer is een noviteit in de voetbalwereld", zei Peels. ,,Maar het is voor ons een belangrijke voorwaarde geweest om transparant en verantwoord financieel beleid te voeren.”

De ondernemers die Roda voortaan onder de arm nemen zijn beursmiljonair Roger Hodenius, ICT-ondernemer Stijn Koster, belegger Mercurius en Bert Peels.

Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC.
Volledig scherm
Bert Peels tijdens een persconferentie in het Parkstad Limburg Stadion over de toekomstplannen van Roda JC. © ANP
  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.