Groenendijk: We moeten er tegen Ajax een strijd van maken

videoADO speelt een week na de 3-0 nederlaag bij FC Emmen de wedstrijd van het jaar. Zondag komt Ajax naar Den Haag, waar het als het aan trainer Fons Groenendijk ligt geen makkelijke middag voor de kampioen wordt.

Volledig scherm
Fons Groenendijk. © BSR Agency

Door Yorick Groeneweg

,,Natuurlijk is Ajax de grote favoriet, maar we moeten er een strijd van maken”, kijkt Fons Groenendijk vooruit op de wedstrijd van de vroege zondagmiddag (12.15 uur).

Uiteraard zag de ADO-trainer deze week de 0-3 overwinning op Valencia van de aanstaande tegenstander. Toch ziet hij dat niet per se als een nadeel. ,,Want zij kunnen ook een mindere dag hebben na zo’n Champions League-wedstrijd. Ze kunnen misschien een keer minder gas geven, of dat het door de omstandigheden lastiger is.”

Volledig scherm
© BSR Agency

Bij ADO werken ze natuurlijk aan dat laatste. Twee weken terug bezorgden ze AZ (0-1) bijvoorbeeld een zware middag in Den Haag, net nadat die club in de Europa League tegen Partizan had gespeeld. Met Michiel Kramer en Lex Immers voorop werd de Alkmaarse ploeg onder druk gezet. Die speelwijze is ook nu een optie, beaamt Groenendijk. ,,We proberen ze aan te pakken, al hebben ze natuurlijk ook echt een geweldige ploeg.”

Tom Beugelsdijk zal in het aanpakken een belangrijke pion zijn. De Haagse verdediger ziet de verbluffende 0-3 van Ajax in Spanje ook niet als nadeel voor ADO. ,,Komen ze na die fantastische overwinning net uit het vliegtuig dan denk ik niet dat die gasten er blij mee zijn dat ze hier op het kunstgras moeten spelen. Ik denk dat ze kiezen voor een zakelijke insteek. Dan moeten wij het ze lastig maken.”

Bekijk hier wat Tom Beugelsdijk nog meer te vertellen had.