Volledig scherm
Johan Cruijff Arena © ANP

Grasmat Johan Cruijff Arena gewild

De grasmat van de Johan Cruijff Arena is gewild. De KNVB gaat het veld binnenkort gebruiken voor de trainingsvelden van het Nederlands elftal in Zeist.

De voetbalbond onderzoekt ook of het mogelijk is het grasmatsysteem ook bij andere clubs in het betaalde voetbal gebruikt kan worden. Het monitoringsysteem met vijftien sensoren is uniek in de wereld, stelt de KNVB. ,,Met behulp van data kan 24 uur per dag de gezondheid en kwaliteit van het veld worden gemonitord. Een dashboard laat de verzorgers exact zien wanneer de grasmat voeding, licht of water nodig heeft.”

Ook internationaal genieten de grassprieten uit de Johan Cruijff Arena belangstelling. Daar zal het Nederlands elftal zondag spelen tegen Duitsland voor de EK-kwalificatie. 

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?