André Onana
Volledig scherm
André Onana © REUTERS

Gemengde gevoelens bij Ajax na strafvermindering Onana

Het CAS heeft in hoger beroep bepaald dat de schorsing van André Onana (25) wordt verkort tot negen maanden. De schorsing eindigt nu op 4 november van dit jaar. De tuchtcommissie van de Europese voetbalfederatie UEFA had Onana eerder voor twaalf maanden geschorst, omdat hij bij een controle buiten de wedstrijden om positief had getest op het verboden middel furosemide.

2 reacties

  • Anoniem

    2 maanden geleden
    HANS STOOPS De strafvermindering van Onana maakt dat het strafrecht in de voetballerij totaal ongeloofwardig begint te worden . Nu kan iedere voetballer met de dooddoener `` Het was een ongelukje `` aankomen bij het strafcollege . Beter was geweest als de straf was blijven staan , zodat de speler toch het gevoel kreeg dat hij iets onoorbaars heeft gedaan
  • Heijden

    2 maanden geleden
    Je ziet het maar weer; geld is de enige drijfveer van de moderne profvoetballer. Je club die je nu al een absurd hoog salaris betaalt ga je echt niet bedanken voor hun inspanningen om je straf zo laag mogelijk te houden. Je bedankt als moderne voetballer helemaal niemand want je fungeert in een maatschappij waar elke vorm van empathie ontbreekt. Of je nu voetballer bent of trainer of bestuurslid of iemand met de een of andere lui-lekker baan bij een voetbalclub.