Volledig scherm
Daley Blind, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Andre Onana vieren feest in de Kuip na de winst op Feyenoord in de halve finale. © BSR Agency

Geen huldiging als Ajax de KNVB-beker wint

Mocht Ajax aanstaande zondag ten koste van Willem II de KNVB-beker winnen, wordt dan alleen na afloop van de pot op het veld van de Kuip gevierd. Er komt geen officiële huldiging in Amsterdam.

Dat meldt AT5. Ajax wil natuurlijk graag de beker winnen, maar moet aanstaande woensdag ook alweer aantreden in de return tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. Geen tijd voor een officiële huldiging in de stad dus.

Op het veld is natuurlijk wel tijd voor een klein feestje. Mocht Ajax de beker winnen, dan krijgt captain Matthijs de Ligt de prijs uit handen van oud-Ajacied Tomas Galàsek. De Tsjech is trouwens ook een oud-speler van Willem II, maar als de Tilburgers winnen, krijgen ze de prijs uit handen van Piet de Visser.

Overigens is Ajax ook al een beetje in gesprek over eventuele huldigingen voor het landskampioenschap. Dit is alleen lastig te plannen, nu nog niet zeker is of Ajax de Champions League-finale nog moet spelen. De uitslag van de return tegen Spurs wordt afgewacht, daarna ziet de gemeente Amsterdam weer verder.

Willem II zal wanneer het de beker wint uiteraard wel een huldiging organiseren. Als de Tilburgers zondag stunten tegen Ajax is het centrale plein De Heuvel maandagavond de plek waar de Tilburgse fans hun idolen kunnen toejuichen.

In onze voetbalpodcast kijken voetbalverslaggevers Daniël Dwarswaard, Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels met presentator Hidde van Warmerdam vooruit op de bekerfinale.