Gakpo over briefje en invalbeurt tegen Ajax: ‘Het heeft goed uitgepakt’

Vlak nadat Oliver Boscagli en Cody Gakpo het veld inkwamen bij PSV, ging er een briefje rond met tactische instructies. Eén minuut later lag de bal erin. Wat er op het briefje stond? ,,Dat weet ik niet meer, helemaal vergeten”, zegt Gakpo met een grijns. Dan, serieuzer: ,,Het heeft goed uitgepakt.”

Gakpo ging in de punt van de aanval spelen en Donyell Malen ging net als Steven Bergwijn wat meer in zijn rug spelen. Met hun snelheid zouden zij de Ajax-verdediging dan kunnen verrassen. Precies zo'n moment leidde tot de 1-1, Gakpo gaf een steekpass op Malen en die rondde het beheerst af. ,,Ik ging wat dieper spelen en Malen iets naar achter, zo probeerden we meer te creëren. Dat leverde uiteindelijk een kans en een goal op”, zegt Gakpo. 

Bekijk hier de samenvatting van de topper PSV - Ajax (Premium)

Of Gakpo met de uitslag kon leven? ,,Je komt achter en je pakt alsnog een punt. Daar kan je mee leven, al willen we die wedstrijd natuurlijk het liefste winnen.” Toch had hij er vooraf niet voor getekend. ,,Natuurlijk niet, je wil winnen.” Over zijn invalbeurt kon de Eindhovenaar wel content zijn. ,,Ik kan denk ik wel tevreden terugkijken, maar je wil natuurlijk winnen.”

Cody Gakpo gaf de assist op het doelpunt van Donyell Malen.
Volledig scherm
Cody Gakpo gaf de assist op het doelpunt van Donyell Malen. © BSR Agency