Fortuna heeft gescoord.
Volledig scherm
Fortuna heeft gescoord. © BSR Agency
4
EINDE
2
  • Amadou Ciss 2' 34'
  • Cian Harries 43'
  • Bassala Sambou 46'
  • Ridgeciano Haps 27'
  • Steven Berghuis 66'

Feyenoord staat voor schut tegen Fortuna

Drie dagen na de verrassende zege op FC Porto is alle euforie bij Feyenoord weer verdwenen. De ploeg van Jaap Stam leed een ontluisterende nederlaag in Limburg bij Fortuna Sittard (4-2).

Door Daniël Dwarswaard

Het was de vrees van veel Feyenoord-fans: na een uitzonderlijke prestatie in de Europa League door het ijs zakken in Sittard tegen Fortuna. En jawel, het fatalisme dat in aanloop naar de uitwedstrijd boven de club hing, werd in Limburg de waarheid. Al was het nog erger dan vooraf gevreesd. Letterlijk dezelfde elf namen die donderdag FC Porto nog negentig minuten afjaagden, verzopen nu een decor van een halfleeg stadion en een onophoudelijke regenbui.

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - Feyenoord (Premium)

Fortuna heeft de 1-0 gemaakt.
Volledig scherm
Fortuna heeft de 1-0 gemaakt. © BSR Agency

Nog geen twee minuten was de wedstrijd onderweg toen Feyenoord al achterkwam. Amadou Ciss scoorde met een gemak dat de standaard voor de gehele wedstrijd zou worden. De defensie van de Rotterdammers liet alles maar gebeuren. Bij de tweede Limburgse goal viel vooral de nonchalance van Ridgeciano Haps op. De linksback veroorloofd zich misplaatste frivoliteiten. Hij was het wel die Feyenoord, via Clint Essers overigens, nog op 1-1 had gebracht.

Wat een nieuw begin voor de Rotterdammers had kunnen zijn, was juist de start van meer ellende. Ook bij de 3-1 van Cian Harries verdedigde Feyenoord apathisch. Of de donderspeech in de rust hielp? Nou nee, binnen een halve minuut in de tweede helft was het alweer raak. Nu kopte Bassala Sambou binnen. Het meegereisde publiek van Feyenoord in totale verbijstering achterlatend.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ciss na de 2-1.
Volledig scherm
Ciss na de 2-1. © BSR Agency
Invaller Kökcü (r) van Feyenoord in duel met Ciss.
Volledig scherm
Invaller Kökcü (r) van Feyenoord in duel met Ciss. © BSR Agency

Het ‘Schaam je kapot’ klonk daardoor alweer uit het vak met Feyenoord-fans. Precies zoals dat anderhalve week geleden thuis tegen AZ (0-3) ook klonk. Daarna volgden de vreugdemomenten tegen eerste FC Twente (5-1) en vooral daarna in de Europa League tegen FC Porto (2-0). Het is ontegenzeggelijk het verhaal van Feyenoord waar ook niet maar een piepklein beetje continuïteit te bespeuren is.

Trainer Jaap Stam bracht met Nicolai Jørgensen een extra spits om nog een wonder te verrichten en de wedstrijd om te draaien. Feyenoord maakte via Steven Berghuis nog 4-2 en zette daarna nog aan voor meer. Feyenoord kreeg de kansen om het nog spannend te maken, maar een afgang kon niet worden voorkomen. Fortuna boekte de eerste overwinning van het seizoen.

Feyenoord-spelers balen na een tegentreffer.
Volledig scherm
Feyenoord-spelers balen na een tegentreffer. © BSR Agency

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug: