Volledig scherm
David Jensen praat bij met scheidsrechter Siemen Mulder, Brandley Kuwas (Heracles) op de achtergrond. © BSR Agency

FC Utrecht vol vertrouwen: ‘Dit gaan we niet verliezen’

Play-offsFC Utrecht is hard op weg naar de finales van de play-offs en bij doelman David Jensen bestaat er geen twijfel over dat dat nog misloopt. ,,Heracles is een team dat we altijd moeten verslaan, zo simpel is het.”

Quote

We zijn zo hongerig naar een Europees ticket: dit gaan we niet verliezen.

David Jensen

Door Tim Reedijk

Jensen had een drukke avond, zaterdag in het Polman Stadion. De 26-jarige Deen hield daar wél een clean sheet aan over en zag Simon Gustafson en Cyriel Dessers scoren (0-2). Morgen kan het klusje geklaard worden om vervolgens vanaf vrijdag de finale van de play-offs te gaan spelen.

Of hangt er nog een Remontada, een miraculeuze Heracles-comebackin de lucht? Nee, denkt Jensen. ,,We moeten er klaar voor zijn, want we kennen Heracles en dat heeft een aanval die wat kan creëren. Maar het is wel een team dat we altijd moeten verslaan, zo simpel is het. Bekijk per positie en dan hebben wij betere spelers. We moeten nu doorgaan en ik denk dat we dat gaan doen. We hebben de hele club achter ons, staan 2-0 voor. We moeten de klus afmaken. We zijn zo hongerig naar een Europees ticket: dit gaan we niet verliezen.”

Letschert

FC Utrecht moet het stellen zonder Timo Letschert, die zaterdag geblesseerd afhaakte in de warming-up. Hij heeft nog te veel last van zijn enkel. Daarnaast zijn er nog enkele twijfelgevallen, zoals Joris van Overeem die eveneens zaterdag uitviel. Urby Emanuelson is er, in tegenstelling tot Simon Makienok en Leon Guwara, wel weer bij. Verder keert aanvoerder Willem Janssen terug in de basiself nadat hij bij de heenwedstrijd geschorst moest toekijken.