Volledig scherm
FC Utrecht speler Anouar Kali raakt geblesseerd en verlaat het veld © ANP Pro Shots

FC Utrecht hoopt op Ayoub en vreest voor Kali

FC Utrecht vreest Anouar Kali te moeten missen als Zenit Sint-Petersburg woensdag naar stadion Galgenwaard komt voor het eerste duel in de play-offs van de Europa League.

Door Ard Schouten

Kali verliet vrijdagavond op krukken het Car Jeans Stadion in Den Haag nadat hij een forse aanslag op zijn enkel/achillespees te verwerken kreeg. Ook Yassin Aypub haalde het einde van de wedstrijd niet nadat hij op zijn enkels werd getrapt. De komende dagen moet blijken of de middenvelder inzetbaar is. ,,Dat gaan we van dag tot dag bekijken als we met de fysio aan de slag gaan,’’ zei hij na de zaterdagtraining. Voor Kali lijkt het uitgesloten dat hij tegen de Russen in actie komt. Beide middenvelders ondergingen zaterdag een scan in het ziekenhuis.

Trainer Erik ten Hag moet sowieso puzzelen, want captain Willem Janssen en Ramon Leeuwin ontbreken vanwege een schorsing. Vooral de invulling van de nummer zes –positie bezorgt hoofdbrekens omdat Rico Strieder nog niet inzetbaar is. Hij traint wel mee na kruisbandletsel. Sean Klaiber is de belangrijkste kandidaat om de absentie van Kali en Strieder in te vullen. Hij speelde voorheen veel als verdedigende middenvelder.