Volledig scherm
© William Hoogteyling

FC Lienden stopt er na meerdere slechte seizoenen mee

FC Lienden stopt met de zondagafdeling. Alle contracten van de spelers en staf worden per 31 mei officieel ontbonden. Op deze manier komt er een abrupt einde aan het bestaan van FC Lienden zondag 1. De laatste competitiewedstrijd werd op 8 maart 2020 gespeeld tegen Quick (1-0 winst).

De laatste jaren was het op De Adijhof sowieso trekken aan een dood paard. In het seizoen 2017-2018 lukte het de club op het nippertje om op het hoogste amateurniveau (Tweede divisie) te blijven, in het seizoen dat eerst Hans Kraay jr., daarna Jan Veldhuizen en als laatst Hans van de Haar als trainer voor de groep stonden.

Vorig seizoen ging het alsnog mis. Nadat de club halverwege het seizoen al leek te verdrinken (vertrek geldschieters Nico Wagenvoort en Adrie Timmer) lukte het Van de Haar om spelers te ronselen om het seizoen af te maken. Uiteindelijk degradeerde FC Lienden via de nacompetitie naar de derde divisie.

De prestaties van FC Lienden vielen dit seizoen ook tegen. Aan het begin van het seizoen ambieerde FC Lienden om via het kampioenschap terug naar de tweede divisie te promoveren, maar al snel werd duidelijk dat dat niet realistisch was. Integendeel: de club sloot het seizoen af op de één na laatste plaats.