Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
1
  • Abdenasser El Khayati 2'
  • Danny Bakker 29'
  • Sheraldo Becker 72'
  • Jeffry Fortes 11'

Excelsior mag zich opmaken voor play-offs na nederlaag bij ADO

Excelsior mag zich opmaken voor tenminste twee extra duels dit seizoen. Na een pijnlijke nederlaag bij ADO Den Haag (3-1) kan het de play-offs eigenlijk niet meer ontlopen. Al is ook het scenario directe degradatie nog niet helemaal uit te sluiten.

Volledig scherm
© BSR Agency

Door Tim Niemantsverdriet

Ontluisterend was de start van Excelsior, dat in Den Haag vocht voor zijn laatste reële kans op het ontlopen van de nacompetitie. En tegelijkertijd de angst op directe degradatie kon wegnemen door NAC een zetje te geven. Maar binnen drie minuten stond het al achter tegen ADO, een club die nota bene alleen nog speelt voor de eer. Nasser El Khayati kon volledig vrij binnenschieten na een strakke voorzet van Sheraldo Becker.

De eerste helft voltrok zich daarna volgens een voor Excelsior typerende wijze. De ploeg van interim-trainer Ricardo Moniz voetbalde prima, kreeg ook meerdere uitstekende kansen, maar scoorde daaruit maar één keer, via Jeffry Fortes. En aan de andere kant was ook de tweede kans raak, na een halfuur spelen. Nu was het Danny Bakker die volledig vrij werd gelaten en kon binnenkoppen uit een corner.

Er liggen voldoende mogelijkheden, zal Moniz zijn team in de rust op het hart hebben gedrukt. Maar het was niet te merken aan Excelsior, dat slap, traag en voorspelbaar speelde, alsof het zelf al uitgespeeld is. Het was wachten op de 3-1, die een kwartier voor tijd ook viel. Een gekraakt schot van Becker belandde onhoudbaar achter doelman Alessandro Damen.

Het was een doelpunt dat met gejuich zal zijn ontvangen in Breda, dat zo nog altijd een klein kansje heeft om directe degradatie te ontlopen. Dan moet het in de komende twee wedstrijden wel vijf punten goedmaken op Excelsior. En als de Rotterdammers tegen Heracles en AZ zo spelen als in de tweede helft in Den Haag, zal het zelf in elk geval geen punten meer pakken.

Volledig scherm
© BSR Agency
Danny Bakker viert zijn goal.
Volledig scherm
Danny Bakker viert zijn goal. © BSR Agency