Ernie Brandts met een NAC-sjaal om zijn nek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernie Brandts met een NAC-sjaal om zijn nek. © Roy Lazet

Ernie Brandts neemt geen blad meer voor de mond: ‘De voetbalwereld barst van de jaloezie’

BiografieAls jonge voetballer bleef Ernie Brandts fier overeind in een bloedige WK-finale. Als trainer komt hij maar niet los van het beeld van de te zachte, naïeve man die steeds ten onder ging in een wereld van list en bedrog. Zelfs toen hij met NAC als derde eindigde in de eredivisie. In zijn biografie ‘Nooit Natrappen’ bijt Brandts eindelijk van zich af.

Na het lezen van de (auto)biografie ‘Nooit natrappen’ van Ernie Brandts (64) kun je je afvragen waarom de oud-international en huidige trainer van FC Eindhoven gekozen heeft voor uitgerekend deze titel. Is het voetbalhumor? Of zijn de uithalen in het boek een hartenkreet om erkenning voor alles wat hij heeft gepresteerd als voetballer en vooral als trainer? 

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.