Volledig scherm
Arno Verschueren en Mitchell te Vrede vieren de zege op Vitesse. © Tooin Damen

Eredivisie begint volgend seizoen op 2 augustus

Pak de agenda's maar: de KNVB heeft de speeldagen voor het volgende eredivisieseizoen bekend gemaakt. De eerste wedstrijd is op 2 augustus.

De Johan Cruijff Schaal, de traditionele opening van het Nederlandse voetbalseizoen, is op zondag 28 juli en de finale van de Toto KNVB Beker wordt op zondag 19 april gespeeld. Op 24 mei zijn de laatste play-offwedstrijden.

Volgens de KNVB is er bewust gekozen om zo vroeg al te beginnen, omdat er dan minder midweekse speelrondes nodig zijn. ,,Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld”, aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de voetbalbond.

,,Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben. Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten”, zegt Bluyssen.

De Keuken Kampioen Divisie begint een week later dan de eredivisie, op 9 augustus.