Volledig scherm
Jordan Teze. © Soccrates/BSR Agency

Debuut in Jong Oranje lonkt voor voormalig Alliance-jeugdspeler Jordan Teze

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft Jordan Teze uit Roosendaal opgenomen in de definitieve selectie voor de oefenduels met de VS (24 maart) en Egypte (26 maart). Het is de eerste keer dat de 19-jarige rechtsback van PSV is opgeroepen voor Jong Oranje.

Naast Teze sluiten ook PSV-ploeggenoten Donyell Malen, Armando Obispo en Cody Gakpo aan bij Jong Oranje voor de dubbele vriendschappelijke ontmoeting. Na het mislopen van het EK in Italië en San Marino speelt de talentenploeg pas in september weer officiële wedstrijden. 

Teze maakte eerder dit seizoen zijn eerste minuten in PSV 1. De rechtsback, die in 2007 vanuit de jeugdopleiding van Alliance de overstap maakte naar Eindhoven, debuteerde in de hoofdmacht tijdens het uitduel met PEC Zwolle (1-2). Kort daarna raakte Teze in opspraak, omdat hij tijdens de wedstrijd tussen Oranje onder 20 en de leeftijdsgenoten van Duitsland spuugde naar Salih Özcan. Daarop werd de verdediger uit de selectie gezet.

Debuut

Teze verontschuldigde zich na het incident direct op Instagram: ,,Gisteravond ben ik in de wedstrijd tegen Duitsland in de fout gegaan”, zo schreef hij. ,,De KNVB heeft me terecht geschorst. Ik bied mijn excuses aan en aanvaard de consequenties.” 

Nu het incident is vergeten en vergeven, kan de geboren Roosendaler zich opmaken voor zijn eerste minuten bij Jong Oranje.

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen