Volledig scherm
De sfeeractie op De Vijverberg, voorafgaand aan de nacompetitiefinale tussen De Graafschap en Sparta. © Cor Vos

De Graafschap-supporters helpen club en betalen vuurwerkboete

 Supporters van De Graafschap zijn een inzamelingsactie begonnen om het geld voor de opgelegde vuurwerkboete bij elkaar te krijgen. Het initiatief slaat aan. De teller stond na drie uur al op ruim 6.500 euro.

De Doetinchemse eerstedivisionist ontving vorige week een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal: een boete van 15.000 euro en een thuiswedstrijd zonder de supporters van vakken 22, 23 en 24. Aanleiding waren de sfeeracties op De Vijverberg tijdens de nacompetitieduels van mei met SC Cambuur en Sparta, waarbij fakkels werden afgestoken. De Graafschap is in beroep gegaan tegen de strafeis.

Supporters van De Graafschap hebben besloten hun club alvast een handje te helpen. Op de website geef.nl is een inzamelingsactie gestart. In de beschrijving wordt gesproken van een ‘belachelijke straf’. De initiatiefnemers roepen bovendien op ‘op te staan tegen de KNVB’.  De actie wordt ondersteund door meerdere supportersgroepen, waaronder Brigata Tifosi, SV Superboeren en Oldies DTC.

Bewonderenswaardig

De clubleiding van De Graafschap juicht het initiatief van de supporters toe. ,,Bewonderenswaardig dat supporters dit samen doen”, zegt voorzitter Martin Mos. De preses zegt zelf ook een donatie te hebben gedaan. ,,Natuurlijk, ik vind het een prachtige actie.”

De KNVB reageert desgevraagd niet op het statement van de aanhang van De Graafschap. De voetbalbond laat weten dat het aan de Doetinchemse club is hoe de boete te betalen.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen