Volledig scherm
De Graafschap-spits Charlison Benschop begint op de bank tegen SC Cambuur. © BSR Agency

De Graafschap houdt Benschop op de bank op ‘keiharde kunstgrasmat’ van SC Cambuur

Charlison Benschop begint zondag (20.00 uur) op de bank bij De Graafschap in het heenduel in de halve finale van de play-offs bij SC Cambuur. De spits van de Doetinchemse eredivisionist wordt uit voorzorg aan de kant gehouden op het kunstgrasveld in Leeuwarden.

Fabian Serrarens begint daarmee in de punt van de aanval bij De Graafschap.

Benschop kampt al langere tijd met fysieke klachten. De Graafschap-trainer De Jong vreest zijn aanvaller de rest van de play-offs kwijt te zijn als hij hem bij Cambuur laat starten. ,,Na de wedstrijd op kunstgras tegen VVV heeft hij een paar weken last van zijn rug en benen gehad", zegt De Jong. ,,Hij is die ondergrond niet gewend. Het kunstgras in Leeuwarden is keihard. Als we hem daarop laten voetballen, is de kans groot dat hij daarna weken last heeft.”

De Jong houdt verder grotendeels vast aan zijn vertrouwde basisteam. Azor Matusiwa is op tijd hersteld van  de hoofdklachten, die hij overhield aan een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Ajax (1-4 nederlaag). De trainer twijfelt alleen nog over de invulling van de vleugels. Furdjel Narsingh lijkt terug te keren als rechtsbuiten. Maar op de linkerkant moet hij nog een keuze maken tussen Delano Burgzorg en Nabil Bahoui.

Het duel met Cambuur is pikant voor De Jong en zijn assistent Sandor van der Heide. Het duo keert in de zomer terug bij de Friese club. ,,Het wordt een speciaal duel", zegt de trainer. ,,Wij moeten een goede uitgangspositie creëren voor de return.”

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7260 stemmen