De glazen bol gaat naar Helmond: NAC-huurling Jordan van der Gaag is de ultieme Profeet

PROFEET VAN DE WEEKHelmond Sport-middenvelder Jordan van der Gaag blijkt de beste voorspeller dit seizoen. De huurling van NAC voorspelde als Profeet van de Week in de laatste en beslissende ronde de meeste wedstrijden én het aantal doelpunten goed.

Nog één keer mochten Jordan van der Gaag (Helmond Sport), Jan van Grinsven (FC Den Bosch) en Branco van den Boomen (FC Eindhoven) hun voorspelling doen als Profeet van de Week. Zij eindigden na dit seizoen namelijk gedeeld eerste, met zes van de negen voorspellingen goed. De laatste eredivisiespeelronde moest uitsluitsel brengen.

Van der Gaag en Van den Boomen hadden er allebei vijf goed, Van Grinsven bleef steken op vier. In de laatste speelronde in de eredivisie vielen er 37 doelpunten, precies het aantal dat de NAC-huurling uitkomend voor Helmond Sport had voorspeld. Van den Boomen ging voor 31 doelpunten en dus ging de glazen bol naar Helmond. ,,Ik ben er zeker blij mee", aldus Van der Gaag. ,,Als je zelf laatste wordt en NAC ook dan is dat niet leuk. Nu win ik toch nog wat.”

Volledig scherm
Jordan van der Gaag © BD
  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.