Volledig scherm
PREMIUM
Daley Blind (l) met Matthijs de Ligt na het veroveren van de landstitel. © BSR/SOCCRATES

Blind hoopt dat selectie intact blijft: ‘Maar de transferperiode blijft onvoorspelbaar’

InterviewEen jaar lang vormde Daley Blind (29) samen met de tien jaar jongere Matthijs de Ligt een ijzersterk centraal verdedigingsduo bij Ajax. Nu de aanvoerder is vertrokken naar Juventus, rest de vraag wie dit seizoen aan de zijde van de ervaren Amsterdammer komt te spelen.

Door Freek Jansen

De ochtendtraining in de Alpen is in volle gang als Erik ten Hag een oefenvorm begeleidt waarbij de nadruk ligt op vaste patronen. Van achteruit opbouwen, om via snel combinatiespel bij het doel van de tegenstander te komen. Steeds begint het met een bal bij één van de centrale verdedigers. Dat Daley Blind er eentje is, is logisch, maar op de andere positie wisselen Lisandro Magallan, Perr Schuurs en Joël Veltman elkaar af. Het geeft een logisch inkijkje in het moeilijkste puzzelstukje van Ten Hag.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.