Black-out Coremans: Sparta-doelman uit Etten-Leur deelt kopstoot uit en krijgt rood

VideoSparta-doelman Tim Coremans heeft zich zondagmiddag tijdens het duel met FC Groningen (2-0 verlies) van zijn slechtste kant laten zien. De sluitpost uit Etten-Leur deelde in blessuretijd een oliedomme kopstoot uit aan Kaj Sierhuis en moest dat bekopen met een directe rode kaart.

Na een vangbal van Coremans deelde Sierhuis een klein plaagstootje uit door de doelman aan zijn shirt te trekken. Coremans draaide zich direct om en beukte met zijn hoofd tegen de borstkas van de FC Groningen-aanvaller, die gretig naar de grond ging. Arbiter Kevin Blom kon niet anders dan de rode kaart trekken.

Coremans zei voor de camera van FOX Sports dat het geen ‘bewussie’ was. ,,Hij trekt me aan mijn arm, ik draai me om en ik weet eigenlijk niet dat hij al zo dicht bij mij is, ik zie hem niet. Ik moet me ook niet laten provoceren, laten we het daarop houden. Het is stom.”

Penalty

Omdat Sparta al drie keer had gewisseld, trok Dirk Abels het keepersshirt aan. De verdediger was kansloos bij de penalty van Charlison Benschop, die het duel in het slot gooide met de tweede Groningse treffer.

Volledig scherm
Tim Coremans. © BSR Agency