Volledig scherm
© ANP / VI Images

Berghuis in de basis bij Feyenoord voor eerste duel in de Kuip

Steven Berghuis staat vanavond gewoon in de basis bij Feyenoord. De ploeg van trainer Jaap Stam speelt om 20.30 uur tegen Panathinaikos de eerste wedstrijd in de Kuip van dit seizoen. 

Berghuis begint tegen de Griekse topclub als rechtsbuiten in een voorhoede die verder bestaat uit spits Dylan Vente (20) en de vanaf links spelende Emil Hansson (21), die terug is bij Feyenoord na een goed seizoen op huurbasis bij het gepromoveerde RKC Waalwijk. 

Feyenoord ontving vandaag de eerste officiële poging van PSV om Berghuis in te lijven, maar wimpelde dat direct af: ‘Steven Berghuis is niet te koop’ is de boodschap die de beleidsbepalers uit Eindhoven te horen kregen. De 27-jarige aanvaller uit Apeldoorn praat deze voorbereiding niet met de media om niet steeds op de interesse van PSV te hoeven ingaan. 

De oefenwedstrijd tegen Panathinaikos wordt voor Jaap Stam zijn eerste wedstrijd als Feyenoord-trainer in de Kuip. Eerder in de voorbereiding speelde Feyenoord al tegen SDC Putten (0-6 winst), FC Dordrecht (1-2 winst), SV Darmstadt 98 (2-1 winst) en RB Leipzig (3-1 verlies). 

De opstelling van Feyenoord tegen Panathinaikos: Vermeer; St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Kelly, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Vente, Hansson

Feyenoord Rotterdam on Twitter

📋 Opstelling #Feyenoord: #feypan

 1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

  Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

  Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.
 2. Profvoetballers in spanning om kabinetsbesluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’
  Video

  Profvoet­bal­lers in spanning om kabinetsbe­sluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’

  De Nederlandse profvoetballers horen dinsdag of ze binnenkort weer kunnen beginnen met trainen of dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen worden verlengd. Ze zitten net als bijna iedereen in het land al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De kans dat de maatregelen die tot en met 6 april gelden worden opgeheven, lijkt overigens niet groot.