Volledig scherm
Zoet bij de warming-up. © BSR Agency

'Bankzitter’ Zoet verdwijnt in spelersbus: ‘Vond ik verstandig’

Doelman Jeroen Zoet werd door Van Bommel gepasseerd voor de wedstrijd tegen Willem II. Zoet zat officieel op de bank, maar trainer Mark van Bommel vond het verstandiger dat de international géén plaats nam op de reservebank. ,,Dat kan verkeerd overkomen als we bijvoorbeeld zouden scoren en hij zou niet lachen”, aldus Van Bommel bij Fox Sports.

Lars Unnerstall nam de plek van Zoet onder de lat over en daar was de gepasseerde doelman logischerwijs op z’n zacht gezegd niet blij mee. ,,Zoet was natuurlijk zwaar teleurgesteld dat hij niet speelde”, gaf Van Bommel aan.

Maar Zoet zat een groot gedeelde van de eerste helft niét op de bank en in de tweede helft verdween de doelman zelfs in de spelersbus van de Eindehovenaren. ,,Ik vond het niet verstandig dat hij op de bank zou gaan zitten”, aldus Van Bommel. ,,Dat kan verkeerd overkomen als we bijvoorbeeld zouden scoren en hij zou niet lachen. Daar wilde ik hem voor beschermen. Ik snap ook volledig dat hij de tweede helft in de bus is gaan zitten.”

Ook derde doelman Ruiter niet blij

Opvallend was dat PSV-trainer Van Bommel voor Unnerstall als vervanger van Zoet koos. En dus niet Robbin Ruiter, normaal gesproken tweede doelman bij de club. Ruiter was daar zelf ook door verrast: ,,Ik heb geen steek laten vallen.”

Verdienstelijk

Unnerstall kende een verdienstelijk debuut, aan de beide tegendoelpunten van Ché Nunnely kon hij weinig doen. Hij had ook nog enkele prima reddingen. ,,Ik heb de goals nog niet gezien, die rechtsbuiten van Willem II (Nunnely, red.) deed het goed”, zag Unnerstall, die middenin een crisis-situatie moest debuteren.

Hoeveel tikken PSV nog kan verduren? ,,Dat is een goede vraag, ik weet het niet. Ik denk dat het goed is dat er een interlandperiode is. Dan kunnen we ons hoofd vrij maken en nadenken hoe we de volgende wedstrijd (thuis tegen sc Heerenveen, red.) in gaan. We moeten met nieuwe energie terugkomen.” Wel staat er extra druk op die wedstrijd tegen Heerenveen. ,,Wij zijn PSV, we moeten altijd winnen. Of je nu thuis of uit speelt”, zei Unnerstall. 

Volledig scherm
Lars Unnerstall kon weinig doen aan de twee tegentreffers van PSV. © BSR Agency