Wesley Hoedt houdt sinds kort zijn conditie op peil bij AZ.
Volledig scherm
Wesley Hoedt houdt sinds kort zijn conditie op peil bij AZ. © BSR Agency

Antwerp verrast door meetrainen Hoedt bij AZ: ‘Wij wisten van niks’

Het nieuws dat Wesley Hoedt voorlopig traint bij AZ om zijn conditie op peil te houden, kwam voor FC Antwerp als een volslagen verrassing. ,,Wij wisten van niks”, reageert de Belgische club, die de verdediger tot 30 juni huurt van Southampton.

Veel plezier had Antwerp in de tussentijd overigens niet meer aan de zesvoudig Oranje-international kunnen beleven, want net als in Nederland wordt het seizoen in België niet meer uitgespeeld.

,,Maar het contract is nog altijd rechtsgeldig en bindend”, vertelt Sébastien Stassin van de Belgische spelersvakbond Sporta aan Het Laatste Nieuws. ,,Zonder dat Hoedt het gevraagd heeft aan Antwerp en zonder hun goedkeuring, kan hij in de problemen komen als hij elders traint. Wat dat concreet is? Een boete, of problemen met de verzekering.”

Of het zover komt, is echter maar de vraag. Antwerp wil de verdediger dolgraag nog een jaar huren van Southampton. Een terugkeer van Hoedt bij AZ is dan ook niet aan de orde, benadrukte de speler ook zelf. ,,Er zijn interessante opties op dit moment na het goede seizoen dat ik heb gedraaid bij Antwerp.”

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.