Volledig scherm
Robert Molenaar © BSR Agency

Almere City ontslaat Robert Molenaar

Almere City heeft trainer Robert Molenaar op straat gezet. Volgens de club zijn de tegenvallende resultaten, de manier van spelen en het gebrek aan progressie de reden dat de trainer uit Roosendaal ontslagen is.

Molenaar werd begin dit seizoen aangesteld en van de zestien duels waarin hij de leiding had werden er zes gewonnen en zes verloren. Almere City vindt zichzelf daardoor terug op de elfde plek. Eerder dit seizoen won hij  nog met zijn ploeg van NAC (1-0). 

Als opvolger stelt Almere Ole Tobiasen aan, de assistent van Molenaar. Molenaar was afgelopen twee seizoenen trainer bij Roda JC en had eerder ook FC Volendam onder zijn hoede.

De Roosendaler begon zijn loopbaan als speler bij FC Volendam. Daarna speelde Molenaar jarenlang in Engeland, voor Leeds United en Bradford City. In 2003 keerde hij terug naar Nederland, om nog vier seizoenen bij RBC Roosendaal te spelen. 

In het seizoen 2014/2015 stond hij bij zondaghoofdklasser RKSV Halsteren voor het eerst op eigen benen, daarvoor was hij assistent bij Excelsior en NEC. Zijn debuut als hoofdcoach in het betaald voetbal maakte hij bij FC Volendam. De laatste twee seizoenen werkte Molenaar bij Roda JC, waar hij in maart ontslagen werd. In juni tekende hij voor twee jaar in Almere. Daar houdt zijn verblijf al na een paar maanden op. 

Bekijk hier de samenvatting van Almere City - FC Den Bosch (Premium)