Brian Brobbey.
Volledig scherm
Brian Brobbey. © Pro Shots / Ron Baltus

Ajax speelt gelijk tegen Almere City na verloren duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal

Met videoAjax heeft een dag na de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen Almere City. Brian Brobbey maakte de enige goal namens de Amsterdammers. 

 1. Alfred Schreuder na pijnlijk debuut bij Ajax: ‘We moeten snel beter gaan verdedigen’

  Alfred Schreuder na pijnlijk debuut bij Ajax: ‘We moeten snel beter gaan verdedigen’

  Coach Alfred Schreuder zag Ajax bij zijn debuut in de strijd om de Johan Cruijff Schaal de eerste 35 minuten sterk spelen tegen PSV, ook goed ‘uit de kleedkamer komen’ maar defensief behoorlijk schutteren. ,,Het verdedigen in de eigen zestien vond ik zorgwekkend. Als je de vijf tegengoals analyseert, dan waren zeker de eerste drie gewoon zwak. Dat kan niet en moet beter”, aldus Schreuder na de 3-5 nederlaag tegen de rivaal.
 2. Burak Yilmaz (37) laat landskampioen Ajax even beven en degradatiekandidaat Fortuna Sittard dromen
  PREMIUM
  Met video

  Burak Yilmaz (37) laat landskampi­oen Ajax even beven en degradatie­kan­di­daat Fortuna Sittard dromen

  Hij mag dan al 37 jaar oud zijn en een basisplaats tegen Ajax was volgens hem nog iets te veel van het goede, Burak Yilmaz liet het bij zijn eerste minuten niet na de kampioen meteen aan het wankelen en Fortuna Sittard aan het dromen te brengen. Over een debuutmiddag waarin het Turkse fenomeen niet met de mond - maar wel onmiddellijk - met zijn voeten sprak. ,,We mogen met zijn allen blij zijn dat zo’n speler in Nederland komt spelen.”